4 februari 2010

Splash!

Lät det igår från sovrummet efter att Lillfis lagt sig. Hm, vad var det? Pappan går in i sovrummet i mörkret och känner att han blir blöt om fötterna... Mamman som sitter på toa kan inte komma på en gång så pappan ropar på faster som är på besök. Det blir hon som hjälper mamman att ta hand om lillen resten av kvällen då pappan INTE klarar av spyor och magsjuka överhuvudtaget.

Det blev två duschar och pyjamas byten för lillfisen innan han återhämtat sig och gjort ifrån sig. Lakan i tvätten och rena sängkläder + "spyskydd" i hela spjälsängen... Faster hjälper till och bryr sig inte om att hon får spyor på kläder och händer, undrar om man själv hade vart så obrydd om det inte varit ens egna barn, undrar mamman som är sjukt rädd och nojig över magsjukor...?

Faster åker hem och mamman tackar för hjälpen och säger till henne att hon är guld värd! ( Stackarn skulle ha åkt till sin pojkvän idag, men vågade inte ifall att hon skulle bli sjuk:( )

Pappan som hållt sig undan så gott han kunnat klämmer ur sig att han sover i källaren, WTF?! Eller, nähä, oväntat... Skit samma tänker mamman som har tagit hand om alla spyor vid tidigare sjukor, även fast hon också hatar spyor...

Lillfis och mamma går och lägger sig, lillfis i sin säng som är bäddad med spyskydd... Natten går över förväntan, även om mamman vaknar så fort lillfis gör ifrån sig ett ljud, han sover bara lite oroligt :) Inga mer spyor alltså och storebror har sovit gott i sin säng hela natten.

När kl är 07.15 vaknar de små liven och vill gå upp. Mamman ringer till pappan som sover sött i källaren och ber honom komma upp. Det gör han och mamman får sova ett par timmar till :) Eller iaf ligga kvar och halvslumra och mysa med barnen som kommer in då och då, dom kan inte riktigt bara låta henne ligga där själv;)

Lillfis får lite vatten till att börja med under morgonen och det går bra. Sen får han lite smörgåsrån och blåbärssoppa, mmmm, säger han sötisen. Storebror som egentligen ska till dagis får tyvärr stanna hemma:( Tråkigt tycker han, men leker ändå glatt med sina Cars-Bilar:)

Dagen går och inga symtom på att någon i familjen ska bli dålig och Lillfis verkar ha återhämtat sig förvånansvärt fort! Vad var det som hände eg?, Var det någon riktig magsjuka eller? Ja ja, nu hoppas vi att det är över och att v andra får hålla oss friska! De små har somnat och verkar sova gott, mamman är trött och sliten och pappan, ja vad gör han?... Gissa det om ni kan!:)

Hursomhelst, så gick det till första gången Ludde spydde! Ha Ha, Puss på er!

4 kommentarer:

  1. Fint skrivet! Barnen betyder så obesrivligt mycket för mej. Kan göra allt för dom små liven <3 // faster

    SvaraRadera
  2. Tack, du betyder mycket för oss också! <3 Barnen älskar dig och vi med:)

    SvaraRadera
  3. All credit till faster Anna o mamman!! Pappan kan får stå i skamvrån tills han blivit snäll igen :) ha ha - här hemma kör vi varannan gång varesig man hatar spyor eller inte! Skönt att det verkade varit en mild variant iaf - kram o trevlig helg

    SvaraRadera
  4. Hejhej :) Jo vi kollade han men dom vet inte riktigt vad det kan vara, det var inte magsjuka iaf. Men han har börjat äta nu & får behålla maten & bajset har blivit bättre så får hoppas att det är bra nu :) Kram

    SvaraRadera